home » LES VEDETTES (2022) - GRUP ARTÍSTIC COMUNITARI ANTIC TEATRE

LES VEDETTES (2022) - GRUP ARTÍSTIC COMUNITARI ANTIC TEATRE

LES VEDETTES (2022)

Grup artístic comunitari de l’Antic Teatre amb l’acompanyament professional de Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo i Domingo.

L'Antic Teatre al Grec.

Una nova experiència escènica del grup artístic comunitari de l'Antic Teatre que posa en relació l'imaginari fascinant dels films musicals de Bob Fosse amb les vides quotidianes dels / de les participants. 

 

Dedicat a títol pòstum a la Graciela Alonso Domínguez. La teva llum sàvia, dolça i rebel ens acompanya a cada instant. Ara i aquí. Bategues.

 

Els musicals nord-americans van marcar tota una època per als i les habitants dels països que, a l'altra riba de l'Atlàntic, vivien vides ben diferents de les que es veien a la pantalla. Però, i si aquell món fascinant amagava mecanismes de dominació política i econòmica adreçats a diluir la lluita de classes? Aquest és un dels interrogants que serveixen de punt de partida de la nova experiència escènica amb els veïns i veïnes de Ciutat Vella que formen part del projecte artístic comunitari de l'Antic Teatre. En aquesta ocasió, posen en relació els seus relats de vida amb les imatges, fastuoses i optimistes, del món glamurós imaginat per Bob Fosse. Les històries personals dels i de les participants neixen a partir de l'anomenada “arqueologia del quotidià”, una metodologia que proposa la recuperació de la memòria viva a partir d'un document, objecte o fotografia. Aquest relat de vida quotidiana, que ens parla de la postguerra, la moral nacionalcatòlica del franquisme, el trànsit cap a la democràcia i les vides a crèdit, tindrà com a contrapunt les coreografies de Bob Fosse, reproduïdes en escena i en directe pels i per les participants. Aquí no és tan important una execució perfecta, com el plaer d’expressar-se artísticament a través de la paraula i del moviment. Un dret, un gaudi i una reivindicació.

Coordina la proposta l'autora i directora Marta Galán Sala, que treballa en projectes de pràctica artística comunitària i transformació social i que coordina i dirigeix, des de fa 5 anys, el projecte artístic comunitari de l'Antic Teatre. Entre altres, ha presentat a la programació del Grec experiències escèniques com La Bellesa (L'Antic Teatre al Grec 2017), Rebomboris (programa ART i PART - Xarxa de cures, ahir i avui, L'Antic Teatre al Grec 2018), Akana (2018) o Som aquí per millorar les nostres vides (Grec 2021). Aquest cop ha treballat conjuntament amb Montserrat Iranzo i Domingo, una especialista en disciplines que van de les arts escèniques i la dansa a l'educació, passant pel treball social i la salut mental i que ha treballat sovint en projectes de dansa social i amb grups de risc. El 2012, el seu projecte DANSALUT va guanyar el premi Dansacat en la categoria de Dansa i Societat.

Una producció de l'Antic Teatre.

Creació i interpretació: Veïns i veïnes del projecte artístic comunitari de l'Antic Teatre (Aurora Roig González, Emilia Martín Moreno, Maria Isabel Gutiérrez, Jonathan Carrillero, Enrique Ibáñez,  Mercè Martínez, Mari Cruz Paván, Francesca Navarrete, Yolanda Prieto, Montserrat Cussó, Laura Alonso, Nélida Ester Díez).

Acompanyament terapèutic i transmissió coreogràfica: Montserrat Iranzo Domingo.

Enregistrament i edició de vídeo: Abel Montes.

Adaptació, composició musical i disseny de so: Pau de Nut.

Disseny d’il·luminació i coordinació tècnica: equip tècnic de l´Antic Teatre.

Coordinació i direcció del projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre: Marta Galán Sala i Montserrat Iranzo Domingo.

 

Producció: Antic Teatre.

contactar

Marta Galán Sala 

Tel. +34 620 308 303
info@marta-galan.com

Oliveres, 6B
Altafulla
TARRAGONA 
 

 

foto_Alessia Bombacci

foto: Alessia Bombacci 2

foto: Alessia Bombacci 3

foto: Alessia Bombacci 4

foto: Alessia Bombacci 5

foto: Alessia Bombacci 6