home » creacions 1999-2016 » A 118 PASSES DE L'ART CONTEMPORANI

A 118 PASSES DE L'ART CONTEMPORANI / 2015

Intro


Vídeo realitzat per FANG-Janot Cotés que formava part de la instal·lació de postals a l´Arts Santa Mònica: 
https://vimeo.com/151520871 “A 118 PASSES DE L´ART CONTEMPORANI” proposa una interacció entre agents socials i culturals de diferents disciplines i professions vinculades a l´educació artística en el context de l´escola rural de Ventalló.

El projecte neix de la relació amb el programa en xarxa de pedagogies col·lectives de l´art sorgit del cicle “Pedagogies de fricció” a la Fundació Miró (Bcn). www.territorisentransit.blogspot.com. En aquests sentit, també hi participen l´artita Jordi Lafón (impulsor de la idea del projecte) i les professores de secundària Eva Mateo, Carmen Olivares (Institut Enric Borràs- Badalona)  i Mercedes Río (Institut Manuel Blancaflor- La Garriga)  i els/les alumnes d´educació visual i plàstica d´aquests instituts. 

El tema central del projecte és el recorregut: l’experiència del caminar, el trànsit en l’espai i en el temps, i proposa cartografiar recorreguts seleccionats a l´interior del poble de Ventalló que connectin (o desconnectin) diferents espais emblemàtics del poble amb la Fundació Perramon d'Art Contemporani de Ventalló. L´experiència proposa conèixer un context concret a partir de l’acte del caminar; explorar-lo per identificar la nostra capacitat d’observació i d’anàlisi amb l´objectiu de fer la transcripció plàstica d´aquesta experiència en una postal utilitzant diferents tècniques  fonamentades en el dibuix entès en sentit ampli (dibuix, collage, estampació, frottage, etcètera) i sempre amb els recursos que disposen les escoles; aquestes postals s´intercanvien entre els 3 centres educatius que hi participen. El projecte  facilita l´accés a l´art contemporani  a partir de la pràctica artística col·locant els alumnes en la posició de subjectes creatius. 

Agraïm especialment la disposició i la professionalitat de l´equip docent i directiu de l'escola de Ventalló. 

Ficha artística

 

Ficha tècnica

 

Texto


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/vhost/marta-galan.com/home/html/tpl/layout_creacion.php on line 35

Galería

 

Gira