home » AKANA_ Propera presentació pública del projecte artístic comunitari a El Born Centre de Cultura i Memòria.

AKANA_ Propera presentació pública del projecte artístic comunitari a El Born Centre de Cultura i Memòria.


13/10/2019_ 18h. 

El programa "Memoria Viva" de l´Ajuntament de Barcelona ens convida a presentar de nou AKANA (projecte artístic comunitari amb nens i joves gitanes i gitanos de La Mina) a El Born Centre de Cultura i Memòria.

https://vimeo.com/319428372
 

AKANA és un projecte d'intervenció socioeducativa a través de les arts escèniques amb nens i joves gitanos el barri de La Mina. L’objectiu de crear una proposta escènica multidisciplinar que faci visible la història del poble gitano des d’una perspectiva antiracista i anticolonial posant en evidència la persecució reiterada i la negació cultural que ha patit el poble gitano al llarg de la seva història d’ègida i disseminació. El projecte de creació està acompanyat per diferents professionals de les arts escèniques. 

Fitxa artística:

Creació i interpretació: José Cortés Valentí, Ismael Cortés Valentí, María Rosa Cortés Cortés, Juan Manuel Cortés Cortés, Viviana Fernández López, Noemí Vargas Amaya, José Cortés Ruiz, Juan Manuel Cortés Ruiz, Sara Puerma Molina, Manuel Puerma Molina, Noemí Flores Gómez, Rafael Perona Castillo, Jonathan Amaya Fernández, Manuel González, Félix González, Nicolás Perona Castillo, Fali Perona Salguero, Robert Córdoba, Sara Perona Salguero, Kiara Fuentes Díaz.

Coordinació i composició musical: Rafael Perona Castillo “Falete” i Rafael Perona.

Disseny il·luminació: Ana Rovira.

Disseny audivisual: Martin Elena.

Disseny sonor: Alex Polls Salvador.

Producció i coordinació general: Veus Gitanes i Surt (Eva Cruells López, Paqui Perona Cortés i Rafi Fernández Santiago).

Direcció escènica i dramatúrgia: Marta Galán Sala.

Amb el suport de Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

LA PREMSA DIU:

La Marea_ Meritxell Rigol

https://www.lamarea.com/2018/07/26/akana-orgullo-gitano-de-la-mina-al-grec/

 

Núvol digital de cultura_ Ana Prieto Nadal.

https://www.nuvol.com/critica/el-poble-gitano-a-escena/

Clip de Teatre_ Andreu Sotorra

https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.andreusotorra.com%2Fteatre%2Fclipdeteatre%2Fgrec18%2Fakana.doc

contactar

Marta Galán Sala 

Tel. +34 620 308 303
info@marta-galan.com

Oliveres, 6B
Altafulla
TARRAGONA 
 

 

akana1

akana2

akana3

akana4

akana5